سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راههای تشویق کودکان به راستگویی:

با وجود شیوع دروغ گویی در کودکان این پدیده کمتر باعث نگرانی جدی است، باید به یاد داشته باشیم که بسیاری از بالغین هم دروغ می‌گویند دروغ گفتن در کودک تا حدی نرمال است والدین و معلم‌ها می‌توانند از سه طریق کودک را به راستگویی تشویق کنند.

ا- در صورت مشاهده دروغ گفتن در کودک از تنبیه شدید او خودداری کنید: دریک مطالعه مشخص گردید که در مقایسه یک مدرسه آفریقایی که از مجازات‌های تنبیهی استفاده می‌شود (مانند کتک زدن با چوب یا سیلی) با یک مدرسه که در آن از توبیخ‌های غیر تنبیهی استفاده شده l(مانند صرف زمانی بیرون از کلاس) دانش آموزان در مدرسه اول در دروغ گفتن ماهر تر بودند. در گزارشی نیز مشخص شد کودکان در خانواده‌هایی که به شدت پیرو قوانین خاص و سختگیرانه بودند به تعداد بیشتری دروغ می‌گفتند.

2- در مورد مسائل مختلف احساسی و منطقی با کودکان صحبت کنید: این گفتگوی مثبت و سازنده کودکان را آگاه می‌نماید تا بدانند که در چه مواقعی دروغ گفتن آنها ممکن است زیان‌آور بوده و چگونه ممکن است بر زندگی دیگران تأثیر گذار باشد. صحبت در مورد احساسات شخصی در لحظه دروغ گفتن در کودک باعث می‌گردد که کودک به درک بهتری از احساسات خود برسد. کودکان به مرور با حقیقت گویی احساس غرور نموده و والدین و پرستاران کودک با تاکید بر جنبه‌های مثبت حقیقت گویی می‌توانند به رشد این اخلاق در کودکان کمک نمایند.

3- کودک را از این حقیقت مطمئن سازید که دروغ گفتن در هر شرایطی کار درستی نیست: بسیاری از کودکان تمایل به ترکیب زندگی حقیقی و تخیلی دارند در حالی که کودکان بزرگ‌تر و بالغین به لزوم تفکیک این دو از هم توجه دارند. اگر یک کودک شکایتی مبنی بر سو استفاده فیزیکی یا جنسی را گزارش کرد این گونه گزارش‌ها همیشه و تحت هر شرایطی نیاز به بررسی دقیق دارد و توجه زیاد دارد. با شناخت صحیح از علل دروغ گفتن کودک و تلاش برای فریب دادن می‌توان در مواقع لزوم عکس العمل های مساعد تری ابراز نمود.

چه زمانی لازم است که با یک دکتر مشورت کنیم؟

دروغ گویی در کودک نشانه رشد در قسمت‌های شناختی مغز کودک است که نشان می‌دهد سایر مهارت‌های شناختی کودک نیز در حال رشد و نمو است. اگر دروغ گویی در کودک فرآیندی مقاوم و دائمی باشد و سبب کاهش توانایی کودک برای عملکرد صحیح در زندگی عادی او شود زمان مشاوره با یک متخصص حرفه‌ای رفتار شناسی و سلامت روانی رسیده است.

مداخله جدی روان شناس مدرسه یا مشاور سلامت روان می‌تواند گام مؤثری در شناسایی و ریشه‌یابی علل اصلی دروغ گفتن در کودک باشد، مشاوره و بررسی کودک ممکن است سبب تشخیص مشکلات روانی پنهان مانند اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز، اختلال دوقطبی، ناتوانی در یادگیری شود، دروغ گویی ناشی از مشکلات پاتولوژیک گاهی با اختلالات جدی رفتاری و یا اختلال شخصیت ضد اجتماعی در دوران نوجوانی مرتبط است، کودکانی که از دروغ گویی به عنوان ابزاری برای فرار از مسئولیت‌های اجتماعی خود استفاده می‌کنند ممکن است در تلاش باشند که مشکلات جدی تری را پنهان نمایند که باید این امر مورد توجه والدین و پرستار کودک قرار گیرد.

 

 

روانشناس کودک خوب در تهران

 

 

 

مشاوره کودک و نوجوان در تهران